Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

10 Τροφές για μυαλό ... Ξυράφι!



Γράφει η Καραγγελή Κυριακή – Μαρία

Δασκάλα -
Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια Ειδικής Εκπαίδευσης



10  Τροφές  για  μυαλό… ξυράφι

1. Σπανάκι
Το συγκεκριμένο λαχανικό είναι πλούσιο σε βιταμίνες C και Ε, οι οποίες, σύμφωνα με μελέτες, συμβάλλουν στη βελτίωση των γνωστικών μας ικανοτήτων.Καλές τροφές επίσης για το μυαλό είναι εκτός από τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, τα μούρα και οι ξηροί καρποί.

2. Σολομός και Σαρδέλα
Τα ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρά που περιέχονται σε ψάρια όπως ο σολομός και οι σαρδέλες είναι απαραίτητα τρόφιμα για τον εγκέφαλο καθώς βοηθούν στην προστασία και στην ανάπτυξη των κυττάρων του εγκεφάλου.
3. Ντομάτες
Το λυκοπένιο, που περιέχουν οι ντομάτες, είναι ένα άριστο αντιοξειδωτικό και θεωρείται απαραίτητο για την προστασία του εγκεφάλου μας.
4. Καρότα
Τα καρότα είναι ωφέλιμα για τα μάτια. Αποδεικνύεται, ότι είναι καλή τροφή και για τον εγκέφαλο μας.Το ελαιόλαδο, οι πιπεριές και το σέλινο έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε λουτεολίνη

5. Προϊόντα ολικής αλέσεως
Οι βιταμίνες Β6, Β12 και το φολικό οξύ είναι απαραίτητα για την προστασία της μνήμης σας. Τα τρόφιμα ολικής αλέσεως, όπως το ψωμί ολικής αλέσεως, είναι από τα καλύτερα τρόφιμα για τον εγκέφαλο.
6. Καρύδια
Αν τα παρατηρήσετε μοιάζουν με μια μικρογραφία του ανθρώπινου εγκεφάλου, και ίσως αυτός να είναι ένας τρόπος της φύσης να μας δείξει που κάνουν καλό. Τα καρύδια μπορούν να βοηθήσουν τον εγκέφαλό μας να παραμείνει νέος. Περιέχουν υψηλές ποσότητες αντιοξειδωτικών, τα οποία, όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές, μπορούν να αντιστρέψουν τη βλάβη στο DNA των κυττάρων του εγκεφάλου που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες.

7. Σπόροι κολοκύθας
Ο ψευδάργυρος είναι απαραίτητος για την προστασία του μυαλού και βοηθά στο να μην έχουμε απώλεια μνήμης. Οι σπόροι κολοκύθας είναι, επομένως, μια αποδεκτή τροφή αν θέλουμε έναν υγιή εγκέφαλο, καθώς περιέχουν ψευδάργυρο.

8. Φραγκοστάφυλα
Τα φραγκοστάφυλα είναι μια τροφή καλύτερη για το μυαλό απ’ ότι τα πορτοκάλια. Η βιταμίνη C είναι χρήσιμη για την πνευματική εγρήγορση και προστατεύει από την γήρανση του εγκεφάλου. Τα φραγκοστάφυλα είναι μια απίστευτη πηγή βιταμίνης C, που τα καθιστά πλήρως αποδεκτά.
9. Μπρόκολο
Τρόφιμα όπως το μπρόκολο είναι πλούσια σε βιταμίνη Κ και βοηθούν στη λειτουργία του εγκεφάλου. Η υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Κ βάζει το μπρόκολο μέσα στη λίστα μας.
10.  Αυγά
Αποτελούν σημαντική πηγή βιταμίνης Ε, κάτι εξαιρετικά σημαντικό για τη δύναμη του εγκεφάλου. Βράστε τα και καταναλώστε τα χωρίς αλάτι, για μία ή δύο φορές την εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου